Avtoplin

Jun 5, 2014

AvtoplinV današnjih časih se cena fosilnih goriv neprestano dviguje. Zaradi dvigovanja cen vas bencin spravlja v obup. Zato je najbolje da se odločite za avtoplin. Avtoplin je mnogo cenejši od drugih fosilnih goriv in kar za 50% cenejši in tudi 1x dlje se lahko peljete. Podatki kažejo da se po svetu že vozijo z avtoplinom okoli 7 milijonov vozil. V Veliki Britaniji imajo že okrog 50.000 vozil na avtoplin. Zelo lepo vzpodbudo je dala kraljica Elizabeta II, in sicer se vozi z Rolls-Royceom Phantomom 6, ki je predelana na plin. Poleg tega avta je kraljeva družina dala še predelati štiri druge avtomobile. Plin ima zelo veliko prednosti: motor deluje tišje, cenejši nakup, zmanjšano onesnaževanje okolja, manj spuščanja og, dioksida v zrak in seveda motor ima dokazano daljšo življensko dobo.

Kar se varnosti tiče, naj vas ne skrbi, ker ima avtoplin najnižjo in seveda tudi najbolj varno mejo prižiga. Če mogoče pride da začne spuščati plin izpod avta, naj vas seveda ne skrbi, ker avtoplin potrebuje 500°C da se plin vžge. Tekoči avtoplin pa tudi hitro izhlapi.

Če ste se odločili za pridelavo na avtoplin si lahko več ogledate na njihovi spletni strani, ki se nahaja v zgornji napisani povezavi.