HlačeKako izbrati in nositi hlače, ki se popolnoma podajo tvoji postavi, se zdi danes zelo zapleteno. Ampak, če dobro pomislimo, sploh ni tako težko. Zaradi pestrosti izbire barv, tekstur in materialov lahko tudi malo goljufamo in tako skrijemo, prikrijemo marsikatero napako na svoji postavi. Vsaka ženska se mora dobro zavedati svoje postave, da bi lahko izbrala sebi primeren kroj. Hlače temnejših barv postavo optično zožijo, svetle pa jo razširijo. Svetlejše lise ali večji vzorci rož na strateških mestih „ustvarijo“ obline, kjer jih ni. Hlače ravnih linij so za nizke postave, da bi bile videti višje. Ženske z nizko postavo naj bi se izognile nošenju kapri hlač, ker tudi te optično skrajšajo. Optično skrajšajo tudi široke hlače in hlače na zvonec.

Visoke in vitke ženske lahko oblečejo skoraj kakršnekoli hlače; presuhe pa naj se izogibajo kombinaciji streča, temne barve in zelo oprijetega korenčkastega kroja. Močnejša stegna in zaobljena zadnjica bodo boljše izgledali v raztegljivih materialih, dobro pa boste videti v temnejših barvah. Da boki in zadnjica ne bi bili optično razširjeni naj bodo raje žepi bolj skupaj kot narazen na zadnjici, saj široko postavljeni žepi optično razširijo. Za močnejšo postavo je pomembno, da so kupljene hlače dovolj velike številke, da bi se v njih počutili udobno. Zelo priporočljiv je streč material v temnih barvah.

Pas hlač naj ne bo prenizek ali previsok, srednjega izberete tako, da sedete. Hlače za močnejšo postavo naj bodo rezane ravno ali malce širše spodaj.

Postava s plosko zadnjico, naj se izogiba hlač z nizkim pasom, saj jo bo ta še zmanjšal. Široko postavljeni žepi in svetle lise ali veliki vzorci rož bodo ustvarile obline, kjer jih je premalo. Če je zadnjica res majhna, si lahko privoščite veliko eksperimentiranja z žepi in dodatnimi vzorci ter dodatki.