Kandida

Kandida je vrsta kvasovk, ki jih pogosto najdemo v človeškem telesu. Če kliknete na povezavo, dobite lahko vse informacije o kandidi. Čeprav je običajno neškodljiva, se lahko kandida včasih prekomerno razraste in povzroči težave. Okužbe s kandido se lahko pojavijo na koži, v ustih in v črevesju. Pojavijo se lahko tudi v spolovilu in sečilih. Kadar se kandida preveč razraste, lahko povzroči bolezen, imenovano kandidoza. Kandidoza lahko povzroči različne simptome, vključno s srbenjem, rdečico in izcedkom. Če se razširi na druge dele telesa, lahko povzroči tudi resnejše težave. Zdravljenje kandidiaze običajno vključuje protiglivična zdravila. V nekaterih primerih so lahko učinkovita tudi domača zdravila.

Kandida

V telesu se lahko razraste iz več razlogov. Glavni dejavnik je uporaba antibiotikov. Antibiotiki uničujejo dobre in slabe bakterije, kar lahko poruši naravno ravnovesje v telesu in omogoči razcvet kandide. Drugi možni vzroki so: prehrana z veliko sladkorja in rafiniranih ogljikovih hidratov, oslabljen imunski sistem, stres, hormonsko neravnovesje in slabo zdravje črevesja. Kandida lahko povzroči številne simptome, od blagih do hudih. Ti lahko vključujejo: utrujenost, prebavne težave, težave s kožo, ponavljajoče se okužbe, bolečine v sklepih in nihanje razpoloženja,

Če sumite, da imate kandido, je pomembno, da obiščete zdravnika ali naturopata za testiranje in zdravljenje. Nezdravljena lahko povzroči resne zdravstvene težave. Dobra novica je, da lahko kandido zdravimo naravno, brez zdravil ali kirurških posegov. Tukaj je nekaj nasvetov: izločite sladkor in ogljikove hidrate. Kvasovka obožuje sladkor in ogljikove hidrate. Zato lahko z izločitvijo teh živil kvasovkam preprečite rast in jih izločite iz prehrane. Namesto tega se osredotočite na uživanje beljakovin, zdravih maščob in zelenjave. Uživajte živila, bogata s probiotiki. Probiotiki so žive bakterije, ki pomagajo ohranjati zdravo črevesje. Najdete jih v fermentiranih živilih, kot so jogurt, kislo zelje in kimči. Probiotike lahko jemljete tudi v obliki prehranskih dopolnil. Izvajajte dobro higieno. Dobra higiena je pomembna za preprečevanje in zdravljenje kandide. Redno si umivajte roke in čistite vaginalni predel z blagim milom ali probiotično raztopino. Izogibajte se prhanju, ki lahko poruši naravno ravnovesje bakterij v nožnici. Omejite izpostavljenost toksinom. Toksini lahko spodbujajo rast kandide. Zato je pomembno, da omejite svojo izpostavljenost. Izogibajte se predelani hrani, umetnim sladilom in kemikalijam, izbirajte naravne izdelke za osebno nego in čistila.