Če s svojo obliko telesa niste zadovoljni, ali pa bi preprosto želeli narediti nekaj zase, poznamo rešitev. Kavitacija, drugače imenovana tudi nekirurška liposukcija, rešuje predvsem težave s celulitom ter povešeno kožo, pozitiven vpliv pa ima tudi na odstranjevanje trdovratnih maščob. Je popolnoma neboleča ter varna, opravljena s pomočjo nizkofrekvenčnega ultrazvoka. V kozmetičnem salonu Diva (http://www.kozmeticnisalon.eu/kavitacija/)opravljamo profesionalno storitev, s pomočjo certificiranih sodobnih tehnologij – vabljeni!

kavitacijaKako izgleda postopek? Kavitacija se prične z meritvijo obsega telesnega dela, ki bo izpostavljen terapiji. Nato se na površino kože nanese gel, kasneje pa s krožnimi gibi masira s pomočjo ultrazvočne naprave. Medtem se na kožo prenašajo radijski valovi, ki jo segrejejo na okoli 40°C – seveda brez opeklin. Vročina v koži povzroči krčenje kolagenskih tkiv, zato se slednja takoj napne. Poseg se po 15-20 minutah konča s ponovno meritvijo. Trajanje je odvisno tudi od debeline maščobnega tkiva ter velikosti površine. Rezultate je običajno mogoče opaziti že po prvi terapiji. Izboljšanje stanja postane še očitnejše po približno šestih dneh. Za doseganje idealnega rezultata se priporoča 6-10 terapij, ki si zaporedoma sledijo v tri-dnevnih intervalih.

Kakšen je občutek? Za večino posameznikov kavitacija ni boleča ali kako drugače neprijetna. V nekaterih nelagodje vzbuja specifični zvok, ki se zaradi posebne tehnologije, širi po telesu. Seveda slednji ne povzroča nobene škode ter preneha takoj, ko se naprava odstrani s površine telesa. Nekateri opisujejo občutek topline med terapijo – če področje postane preveč vroče, se takoj doda še nekaj ultrazvočnega gela.

Je kavitacija primerna zame? Postopek je varno opraviti na posameznikih, ki so v splošno dobrem zdravju. Ni pa priporočen za posameznike z kardiovaskularnimi boleznimi, sladkorno boleznijo, kroničnimi težavami, težavami z jetri ali ledvicami. Prav tako ni primeren za nosečnice. Postopek pa je idealen za ženske po porodu – med opravljanjem posega pogosto izginejo tudi strije, ki so posledica raztegovanja kože.