Ugodni programi učenja jahanja – Konjeništvo Peterlin

Morda se vam na prvi pogled zdi, da je jahanje popolnoma enostavno – da posameznik le sedi, žival pa po preprostih navodilih opravi vse ostalo. Ta predstava je zelo napačna, saj je jahanje konja precej več od tega, kar lahko opazi zunanji opazovalec. Jahanja med drugim prinaša več različnih koristi, tako fizičnih in čustvenih, kot tudi  mentalnih.

V prvi vrsti se posameznik z rednim jahanjem nauči odgovornosti in zanesljivosti. Ne samo do samih sebe, temveč tudi do živali in osebja. Naučijo se tudi sodelovanja, le-to pa je vrlina, pomembna na vseh področjih življenja. Učenje jahanja posameznika nauči samostojnosti, potrpežljivosti, empatije, samokontrole ter sočutja. Ker je fizično precej naporno, lahko posameznikom pomaga pri izgubi telesne teže, hkrati pa vzpostaviti in ohranjati odlično kondicijo in telesno pripravljenost. Posamezniki, ki se učijo jahati, razvijejo odlične reflekse, ravnotežje in koordinacijo v prostoru.

Konjeništvo Peterlin se že mnoga leta ukvarja z učenjem jahanja in oskrbo konj. Posameznikom želimo konje približati in predstaviti v najlepši luči, saj so izjemne živali. Če imate željo oz. veselje do jahanja, ali pa ga imajo vaši otroci, vas vabimo, da nas kontaktirate oz. obiščete na posestvu. Konjeništvo Peterlin je pravi naslov za vsakogar, ki si želi spoznati pozitivne učinke jahanja na človeško telo, hkrati pa poskrbeti za aktivno izkoriščen čas ter odpraviti stres. Za to bo poskrbelo mirno in naravno okolje ter prijazno, strokovno in usposobljeno osebje.

konjeništvo peterlin

Konjeništvo Peterlin omogoča šole jahanja vsem starostnim skupinam. Zavedati se je potrebno, da za učenje nikoli ni prepozno, ter da vsaka nova izkušnja šteje. Jahanje za otroke je primerno za najmlajše, ki štejejo od 3 do 7 let. Učenje poteka v sodelovanju z prijaznimi poniji. Šola jahanja je primerna za vsakogar, saj poteka v treh stopnjah (glede na predhodno znanje). Svoje znanje lahko dodatno izpilite z individualnimi treningi.