javne dražbe nepremičninDober občutek, ko iščemo nepremičnino za nakup, kajne? Ne glede na to, ali kupujemo hišo ali stanovanje. Vemo, kakšne majhne možnosti so danes, da si lahko kupimo nepremičnino. Vendar ne na dražbe123. Namreč, gre za dražbe, kjer si lahko zagotovimo udobno in ugodno nepremičnino. Vrednost te je lahko izjemno višja kot smo zanjo plačali. Zakaj? Ker gre za nepremičnine, katerih je izklicna cena zelo nizka in v kolikor smo srečnež, bo ta tudi takšna ostala, ali pa se bo za določeno vrednost zvišala. Vedno pa smo mi tisti, ki se odločimo do kod smo pripravljena in koliko bomo plačali za določeno nepremičnino.

Na dražbe ponavadi odidemo, ko smo tik pred nakupom. Ali pa še ne, pa imamo željo po tem, ko iščemo ugodno nepremičnino, ko želimo za svoj denar dobiti največ. In to nam dražbe lahko omogočijo. Ponudba nepremičnin javnih dražb je javno objavljena, tako da imamo vsi enake možnosti. Vedno lahko spremljamo ponudbo in poiščemo zase ustrezno ter se udeležimo dražbe. Za udeležbo bomo verjetno morali predhodno plačati določen znesek, ki pa je določen procent izklicne cene. V kolikor po dražbi nepremičnina ni prodana nam, se nam ta znesek povrne. Tako, da dejansko nimamo ničesar za izgubiti, lahko pa pridobimo ogromno in sicer bo to tudi odvisno od tega, koliko interesentov bo za isto nepremičnino. Upamo na čim manjšo udeležbo in čim manj interesentov, ali pa takšnih, kateri so pripravljeni ponuditi manj od nas. Le tako bomo imeli več možnosti nepremičnino kupiti po ugodni ceni.

Javne dražbe nepremičnin so torej priložnost, da si vsak od nas poišče in tudi kupi nepremičnino po ugodni ceni. V kolikor prvič nismo imeli te sreče, pa ne smemo obupati, saj nas na naslednjih dražbah morebiti čaka celo nekaj boljšega. Potrebno je le vztrajati in ne obupati ter redno spremljati ponudbo.