Večina hiš, tako tiste, ki so bile zgrajene že zelo dolgo časa nazaj, kot tudi novogradnje, ima tudi teraso. Teraso se izkorišča za posedanje pred hišo, za druženje, za pečenje na žaru, za sončenje in ogromno je še ostalih razlogov, zakaj se ljudje odločajo za teraso. Vendar pa kljub vsem uporabnostim terase in preživljanjem prijetnih trenutkov terase povzročajo ogromno problemov, če se je ne izdela na samem začetku že na pravi način.

V prvem koraku je treba izbrati prave talne ploščice za teraso, sicer se kaj hitro zgodi, da bodo talne ploščice za teraso kaj hitro začele odpadati in ne samo da bo to vizualno grdo, tudi beton na terasi se uničuje, hkrati pa je to lahko nevarno tudi za ljudi, ki se, če se lahko, sprehajajo pod teraso, saj so ves čas izpostavljeni nevarnosti, da nanje padejo kakšne talne ploščice. Ko se enkrat začne to dogajati, je potrebna bistveno bolj obsežna sanacija betona, da se to sploh lahko prepreči za v prihodnje.

talne ploščice

Vsekakor pa je najbolje, da se takoj, ko je to možno, položijo talne ploščice za teraso, pri čemer se morajo izbrati takšne talne ploščice, ki so primerne za zunanje površine, na katere poleti pada dež, toča, piha veter, pozimi pada sneg, talne ploščice lahko tudi zmrznejo, torej morajo izbrane talne ploščice zdržati čisto vse vremenske pogoje.  Pri tem pa je v prvi vrsti najbolj primerno, da že v osnovi, ko kupujete talne ploščice za zunanje površine, prodajalcu poveste, da se jih bo namestilo na zunanje površine, ki so izpostavljene vsem vremenskim razmeram, hkrati pa tudi uporabiti primerno lepilo, ki je namenjeno za zunanjo uporabo.

Ko enkrat kupite pravilne talne ploščice, pa je najbolje, da jih čim prej položite, da se beton čim prej zapre in lahko nanj potem pada skoraj da vse, pa mu ne bo čisto nič. Zato je vsekakor najbolje, da tu ne skoparite z denarjem, saj je najbolje, da odštejete kakšen dodaten evro in imate potem z njimi mir toliko časa, dokler se jih ne boste naveličali in si zaželeli sprememb. Če pa boste skoparili z le nekaj evri na kvadratni meter, pa vas zna to s popravili in kasnejšimi vzdrževalnimi deli res zelo drago stati in te stroški bodo neprimerljivo višji, kot če bi že se že v osnovi odločili za kvalitetne in primerne izdelave.