parketi

Parketi so že več kot stoletje najbolj popularna talna obloga, ki se obnese več generacij in je neuničljiva. Pojdite po parket na floor-experts.si spletno stran, kjer najdete kakovostne parkete za polaganje ali že izdelane, da jih položite na klik. Kakovostni parketi so izdelani iz različnega lesa. Največkrat se uporabijo zelo trdi hrastovi, lahko pa tudi druge vrste lesa. Glede na vrsto lesa boste lahko izbrali tudi barvo. Pod njim boste lahko položili tudi talno gretje. Prostor bo zadihal v naravnih barvah in po svežini iz narave, tako bo vso svojo življenjsko dobo, ki je neskončna.

Parketi so različni in so namenjen različnim prostorom. Nekateri so bolj primerni za stanovanja, drugi za delavnice, pisarne in proizvodnjo ali celo skladišča in pa tudi za javne prostore, kot so dvorane in telovadnice. Parket je odporne na vlago, če je dobro zaščiten in na praske ter pritiske. Je topel in boste po njem lahko hodili tudi bosi. Še posebej, če je dobro izoliran ter je pod njim gretje. Z lahkoto se očisti.

Ko se izbirajo parket za industrijske obrate in druge poslovne namene, je potrebno izbrati posebej trd in odporen parket, o čemer se posvetujte s prodajalcem. Nato šele gledate na barvo ter vzorec in velikost parketa oziroma plošč. Parketi za stanovanja se enako izbirajo izza vsak prostor glede na namembnost in šele nato gledate na barvo lesa. Lahko se tudi pobarvajo in seveda se obvezno polakirajo, da se zaščitijo pred prahom, umazanijo, vlago in praskami.

Glede na parket izberite potem še pohištvo v skladu s temi tlemi. Parket se lahko čez pol stoletja obnovi in potem traja spet pol stoletja in tako naprej v nedogled. Nikoli ne propade in ne gre iz mode. Če ga boste sami polagali, je najbolje, da kupite že narejena na klik, ki je izoliran in ga samo položite brez lepljenja in packarije na tla ter obrežete tam, kjer je to potrebno. Se pa priporoča, da ga položi mojster. Tak prostor lahko uporabite takoj.