pergola

Ko so vroči dnevi, močno sonce vedno iščemo na svojem vrtu ali terasi neko senco. Pergola nam lahko vse to spremeni. Nekaj o tem si lahko preberete na tej spletni strani https://www.nadlani.si/dom-in-vrt/pergola-prednosti-slabosti-cena-in-primerjave-s-tendo/ . Mogoče pa dobite idejo, kje bi na vaši posestvi najbolj ustrezala, kako bi jo namestili in kakšno si želite. Pergole so danes zelo priporočljive, uporablja jih vedno več ljudi. Ustreza povsod ne samo na teraso, tam kjer si zamislite tam vam jo na montirajo. Lahko je to vrt, terasa ali balkon. Ne bo vam zunaj več vroče, saj je odlična za senco ali grdo vreme.

Pergola

Zakaj bi poleti, ko je vroče sonce morali sedet nekje v notranjih prostorih. Prav tako zunaj na žgočem soncu ni zdravo, saj nam lahko sonce škodi. Zato si ogromno ljudi zamisli pergolo. Pergola je zelo zanimiva in da domu neko posebno zunanjo podobo. Ni pa primerna samo za sončne poletne dni. Tudi pozimi ali v dežju včasih ne vemo kam se dati. Radi bi bili zunaj ampak nimamo sence oziroma strehe nad glavo. Sama streha je tako močna, da jo niti sneg ne more uničiti. Premore meter snega brez težav, prav tako se toče en rabite bat. Pergole so zelo različne med sabo. Tudi sam material se zelo razlikuje. Lahko izbirate med aluminijem, jeklom ali lesom. Sedaj les sigurno nikomur ne diši, si misli, da ni najbolj trpežen. Ampak se vsi tisti motite.

Če malo pogledate cenik si takoj rečete, da so malo predrage, da dobite cenejšo varianto. To je res, saj tende ali markize so občutno cenejše. Ampak pergola je nekaj drugačnega, imate celo ohišje in streho, ki jo ne more nič uničiti. Markize so iz blaga, ki se lahko takoj uniči. In če vsako leto kupite novo se ta denar kar nabira. Če pogledamo in naredimo razliko je pergola na prvem mestu glede same kvalitete in dobite garancijo na njo.