Prošnja za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenjaProšnja za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja se mora napisati vložiti, ko ostanete brez vozniškega dovoljenja- po zakonu je to takrat, ko storite prekršek, za katerega vam policisti izrečejo kazen in izrečejo 18 kazenskih točk, v primeru mladega voznika je to 7 kazenskih točk. V veliki večini primerov se to zgodi zaradi preveč popitega alkohola ali prekoračitve hitrosti. Policist lahko zaradi teh dveh razlogov vzame vozniško dovoljenje na licu mesta. Ko dobite na domači naslov priporočeno pošto z uradnim zapisnikom s strani policije, je zraven priloženo tudi vabilo za zaslišanje pri sodniku za prekrške. Takrat se sestavi prošnja za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja.

Poleg tega pa je potrebno opraviti kontrolni zdravstveni pregled. Ta pregled je smiselno opraviti že pred obiskom sodnika za prekrške, saj se tako skrajša postopek same obravnave. Zdravniški dokument se odda na sami obravnavi ali pa ga že prej oddamo na sodišču. Zraven se obvezno doda prošnja za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja. Sodnik nato odloči, ali se vozniško dovoljenje vrne lastniku ali ne. tudi če oseba dobi nazaj vozniško dovoljenje, je to pod strogo določenimi pogoji in potrebno je tudi plačilo kazni ter sodnih stroškov.

Prošnja za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja igra izredno pomembno vlogo pri vrnitvi vozniškega dovoljenja, zato ta dokument ne gre jemati zlahka. Prekrski.com vam nudijo hitro in učinkovito pomoč pri sestavi prošnje, pomagajo pa tudi pri svetovanju in vas vodijo skozi celoten postopek prekrška. Poskrbijo, da so dokumenti iz pravnega vidika verodostojni ter pazijo, da so vloge na sodišču pravi čas. Prošnja za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja je dodana zdravniškemu spričevalu po opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu in je napisana strokovno. Ključnega pomena je, da reagirate hitro in jih kontaktirate takoj, ko vam je vozniško dovoljenje odvzeto. Tako so lahko učinkoviti ter pomagajo pri vrnitvi vašega dokumenta.