afte u ustima

Ali imate nesrečo in potrebujete zobo zdravnika? Naši zobozdravniki Doktor1a vam lahko pomagajo takoj.Ko vas začne boleti zob ali dlesen, to lahko pomeni, da se zdravljenje zoba nujno potrebuje. Vnethje zoba, je ponavadi zelo podobno ali celo enako pri ljudeh. Ali so jedli kakšno napačnko hrano ali počeli nekaj nenumnega, se poškodovali pri kakšnem športu ali pa ste naredili napačen ugriz. Vendar, ko se zob pozdravi je vse lahko spet normalno. Dandanes se je zdravljenje zobtako razvilo, da je puljenje skoraj da nepotrebno. Kar je zelo dobra stvar. Če pa vam morajo zobozdravniki ali dandanes kdorkoli drugi izpuliti zob, to lahko vpliva na vas in vaše zdravje.

Kako poteka zdravljenje zoba

Če je poškodovan živec, je potrebno zdravljenje koreninskega kanala. Zdravljenje zoba je eno izmed najtežjih nalog in je največji izziv. Zahteva veliko znanja od samega zobozdravnika. Izvaja se pol lokalno anestezijo, zato, je vse skupaj neboleče. Zobozdravnik oziroma zobozdravnica odstrani poškodovani živec in bakterije iz samega kanala, nato pa to mesto natančno zapolni. Če je zob zelo poškodovan, ga nato zaščitijo z nadgradnjo, tako, da dodajo zatiček ali prevleko.

Kdaj pa zdravljenje ni dovolj in moramo zob izpuliti

To se stori takrat, ko se zob premočno maje, ko ima pacient premočno vneto dlesen, ko ima pacient procese v kost, ko ima pacient počeno korenino, kada ima modraste zobe, ki z svojim položajom ustvarjajo probleme, tako, da pacient nemore opraviti ortodontskega zdravljenja.

Poljenje zoba

Poteka v lokalni anesteziji. Vendar se zelo redko opravi tudi v splošni anesteziji. Ko pridemo, do izbire, kateri zob moramo izpuliti, nam to pokaže rentgenski posnetek.nato puljenje samega zoba oceni zobozdravnik ter se nato odloči, ali je sam zmožen za ta poseg, ali ga mora raje prepustiti oranlemu kirurgu. Stopnja težavnosti, pa je odvisna od vrste in strukture samega zoba.

Cena

sam proces ni preveč drrag, za to kar vam obljubijo in nato tudi storijo.