Rekordna prodaja mobilnikov iPhone 6V letu 2014 je prišlo na trg veliko pametnih telefonov. Ti so HTC One (m8), LG G3, Motorola Nexus 6, iPhone 6, iPhone 6 Plus in drugi. Vendar mobilnik iPhone 6 in njegov večji brat, sta edina, ki sta šla tako za med, da je bil celo gigant Apple presenečen.

Kljub številnim posnetkom, kako se Applov najnovejši produkt upogiba zaradi nizko kvalitetnega ohišja, to ni odvrnilo več milijonov novih uporabnikov, do nakupa novega pametnega telefona iPhone 6 in iPhone 6 Plus.

Povpraševanje po tem najnovejšem pametnem telefonu je bilo tako veliko, da so zaloge pošle v prvih nekaj tednih prodaje. Iz tega razloga na svojega iPhone 6 ali iPhone 6 Plus še vedno čaka približno 40 odstotkov kupcev.

Nekateri analitiki pa pravijo, da Apple namerno ovira dostavo pametnega telefona iPhone 6 in iPhone 6 Plus. S to potezo podjetje želi ustvariti občutek večjega povpraševanje. Po resnici povedano, je to zelo pametna poteza tega tehnološkega giganta, saj si že pripravlja “podlago” za začetek prodaje najverjetneje nove različice iPhone 6, to je iPhone 6s. iPhone 6s pa naj bi bil po zadnjih objavah na voljo že v prvi polovici naslednjega leta.

Razlog za rekordno prodajo mobilnikov iPhone 6 je, zagotovo večji zaslon na dotik, novejši 2 – jedrni 1,4 GHz Cyclone ARM(v8) procesor in superiorna kamera z možnostjo zajema fotografij pri 16-ih megapikslih. Odlična izboljšava iPhone 6 in 6 Plus sta zaslon. V svetu pametnih telefonov je bil iPhone znan po zelo krhkem zaslonu na dotik. Dokaz, da je tudi zaslon trpežnejši kot kadarkoli, prikazujejo različni videoposnetki na You Tube.

Pri Applu pričakujejo, da bodo v prvem četrtletju leta 2015 že presegli mejo prodaje 50ih milijonov pametnih telefonov iPhone 6 in iPhone 6 plus.