Ste kdaj pomislili, da bi bilo reševanje Rubikove koke veliko bolj enostavno, če bi imeli Rubikova kocka navodila? No, verjetno bi bilo res malo lažje, vendar vam moramo takoj povedati, da tudi s to pomočjo, zadeva ni tako enostavna in se je potrebno kar malo potruditi. Namreč Rubikova kocka navodila je potrebno kar dobro preučiti in preštudirati, da lahko potem kocko sestavite tako kot je treba. Prva knjiga, ki je vsebovala Rubikova kocka navodila je izšla le nekaj let po prodaji prve Rubikove kocke. Prodali so več kot milijon izvodov, vsebovala pa je zelo natančna navodila kako sestaviti Rubikovo kocko.

rubikova kocka navodila

Danes je zadeva popolnoma drugačna. No, ne razumeti narobe – še vedno ni veliko ljudi, ki znajo rešiti Rubikovo kocko. Popolnoma drugačna zgodba je z navodili. Namreč, v današnjem času, ko je internet prisoten v skoraj vsakem gospodinjstvu, imamo praktično vsi dostop do nešteto besedil, slik in video posnetkov, ki vsi vsebujejo razna navodila kako sestaviti Rubikovo kocko. Rubikova kocka navodila lahko torej kar sedaj pogledate na kakšnem videoposnetku, ki ga najdete na kanalu YouTube. Seveda zgolj ogled posnetka ne bo dovolj, da Rubikovo kocko rešite. Praksa je vendar malo težja od teorije.

Eden od zelo enostavnih načinov kako jo sestaviti, vsebuje samo in zgolj dve potezi, ki ju izmenično ponavljate, dokler Rubikova kocka ni sestavljena. Takšna Rubikova kocka navodila so lahko resnična in pripeljejo do želenega rezultata, lahko pa tudi da boste preprosto izgubili veliko časa (vendar vsaj malo manj živcev), ker vas je nekdo potegnil za nos in z objavljenimi navodili pač ni možno sestaviti Rubikove kocke.

Zagotovo so ena najbolj zanesljivih navodil tista, ki so jih pripravili predstavniki blagovne znamke Rubikova kocka. Rubikova kocka navodila lahko preučite v videu, lahko pa jih zgolj preberete. Navodila so izšla v več zaporednih video posnetkih in toplo vam priporočamo, da si jih najprej ogledate v celoti, nato pa Rubikova kocka navodila preberete, šele na to pa se lotite preučevanja posameznih stopenj. Seveda ne bi bila slaba ideja, da kocko tudi sproti rešujete, saj boste le tako resnično razumeli kako sestavljanje poteka… pa tudi res je, da vaja dela mojstra. Veliko ljudi, ki niso imeli nekega predznanja, so se podali na pot reševanja Rubikove kocke, s pomočjo Rubikova kocka navodila. Njihovi rezultati so bili zelo različni. Nekaterim je namreč uspelo sestaviti kocko v celoti, drugi so obupali že na samem začetku, veliko pa je bilo takšnih, ki so prišli do neke stopnje, na to pa so obupali. Statistike kažejo, da večina ljudi, ki uporablja uradna Rubikova kocka navodila, pride oziroma reši kocko do težavnosti, ki jo predstavijo v četrtem video posnetku. Zakaj je temu tako se ne ve, zagotovo pa bi bilo zanimivo izvedeti rezultate kakšnega eksperimenta, kjer bi ljudje sestavljali Rubikovo kocko po uradnih navodilih, s tem, da bi bila v celoti znana dejstva iz njihovega življenja (inteligenčni kvocient, izobrazba, preživljanje prostega časa, služba, …).
Rubikova kocka navodila so danes torej dostopna praktično povsod, vendar kot smo ugotovili, samo prebiranje navodil zagotovo ni dovolj, da kocko rešimo. Vaja dela mojstra.