Kaj narediti za zahtevne goste in jih pustiti brez besed ko bodo njihove brbončice začutile neverjeten okus? Odgovor je seveda čokoladna torta!

Si želite imeti recept za popolno čokoladno torto? Opasaj si predpasnik in brž na delo.

Čokoladna torta

Sestavine za kremo: 250g masla, 60g čokolade, 0,1 liter vode in 200g sladkorja.

čokoladna torta

Sestavine, ki jih potrebujemo ter količine za testo: 4 jajca, 8 žlic vode, 200g sladkorja,pecilni prašek in vanilin sladkor. Beljakom v posodi dodamo 4 velike žlice vode in vse skupaj stepemo v trd sneg. Med stepanjem počasi dodajamo sladkor. Ker smo beljake in rumenjake ločili, slednjim dodamo ostalo polovico vode in jih gladko raztepemo. Snegu, ki smo ga prej dobro zmešali s sladkorjem dodamo rumenjake ter polovico moke, ki smo jo prej že zmešali s pecilnim praškom, kakavom, zmleto čokolado ter vaniljinim sladkorjem. Zmes iz katerega bo nastala čokoladna torta zvrnemo v dobro namazan model – tortni ali kateri drugi ter pečemo pri temperaturi 150 stopinj celzija približno 20 minut nato pa še na 200 stopinj Celzija 20 minut.

Potem ko se biskvitno testo ohladi ga prerežemo. Obe polovici prelijemo oziroma navlažimo s sadnim sokom. Ta zgornjo polovico položimo nazaj v tortni model, po njej pa namažemo s čokoladno kremo. Vse skupaj pokrijemo z drugo polovico torte in to tako da je spodnja stran torte zgoraj. Celotna čokoladna torta nebi bila čokoladna če je ne premažemo s čokolado po vseh straneh, nato pa jo postavimo v hladilnik, da se krema strdi.  Če imamo radi sadje in sladko smetano lahko čokoladna torta postane še boljša v naših lačnih ustih.

Čokoladna torta je ena izmed najbolj priljubljenih sladic na svetu, tako med starimi kot med mladimi, da o otrocih ne govorimo, ko tako zagrizejo v kos torte, da so po celem obrazu od čokoladne torte. Recept imate, tako da hitro po sestavine in si specite svojo najboljšo sladico!