Smučanje je najbolj priljubljen zimski šport med vsemi generacijami. Smučanje je sicer, kar drag šport vendar eden najbolj adrenalinskih. Če hočete za svojo ceno dobiti kar največ potem je Jahorina za vas. Na spletni strani http://www.jahorina.si/smucanje-2016/  si lahko preberete članek o Jahorini.

Smučanje na Jahorini je v primerjavi z drugimi smučišči dosti cenejše. Izbirate lahko med 20 km prog. Če smučanje ni vaša največja strast ne skrbite saj je poleg smučanja zelo lepa destinacija tudi za izlete. Smučanje je možno tudi v primerih pomanjkanja snega namreč na smučišču je tudi sistem za umetno zasneževaje.

smučanjeNa voljo imajo veliko sob, hotelov, planinskih koč in apartmajev po ugodnih cenah. Marsikdo misli, da je glede na ceno vse v zelo slabem stanju, vendar je ravno obratno. Za ceno so sobe zelo dobro opremljene. Za strastne smučarje bo smučanje postalo ne zanimivo, ker je prog samo 20 km. Poleg smučanja ponujajo tudi tekaško progo za tek na smučeh in vožnjo s snežnimi sankami. Če niste neki strastni ljubitelj za smučanje greste lahko na izlete namreč v Joharini imajo ogromno znamenitosti. Skoraj, da obvezno si morate ogledati glavno mesto Sarajevo namreč ta je oddaljen le 20 km.

Vse smučarske proge so lepo urejene. V zadnjih letih so postavili tri nove sedežnice poleg starejših iz 1984, da bo smučanje še bolj prijetno. Cene smučarskih vozovnic se razlikujejo v tem za koliko časa bomo bili na smučišču. Na Joharini imate veliko ponudbo planinskih koč po ugodnih cenah. So, kot nalašč če potujemo sami ali s družbo.  Imate veliko izbire za izlete namreč okoli Joharine se nahaja veliko znanih krajev in mest, ki so čisto blizu. Za 20€-30€ na noč si lahko rezervirate sobo v hotelu Board, ki je zelo lepo urejen in v to ceno je vključen tudi zajtrk. Joharina je prelep kraj za  izlete.