srbeča koža

Srbečica oz. občutek srbenja na koži nikakor ni prijeten in vsi si želimo najti zdravilo, kremo, tablete, karkoli, da bi le hitro ublažili občutek srbenja. Ublažite srbenje kože po celem telesu s pomočjo CBD kreme in ostalih izdelkov, ki so vam na voljo.


Srbeča koža se lahko pojavi na kateremkoli delu vašega telesa in je lahko dolgotrajna ali pa kratkotrajna, vsekakor pa velja, da bo intenzivno praskanje na prizadetem delu stanje le še poslabšalo. Vzrokov za srbečico je nešteto – največkrat so krive kakšne alergije na nekaj, česar ste se dotaknili ali reakcije na določeno snov, ki ste jo zaužili. Srbeča koža je lahko tudi posledica prhljaja ali hormonskih sprememb, recimo v nosečnosti in v menopavzi, pa raznoraznih okužb (npr. glivična okužba), poškodb (opekline, piki žuželk, brazgotine) ali drugih zdravstvenih stanj in duševnih obolenj (anemija, tesnoba, depresija, določene vrste rakov, izpuščaji itd.). Vsakič, ko vas srbi koža še ni potrebno obiskati zdravnika – obiščite ga le v primerih, ko je srbeča koža ponavljajoča, se dalj časa ne pozdravi, če srbečica vpliva na kakovost vašega življenja ipd. Zdravnik vas bo verjetno podrobno izprašal o možnih vzrokih, nato pa vas poslal na nadaljnje analize, recimo krvi, ali pa bo v analizo poslal vzorec srbeče kože (z vatirano palčko bo obrisal srbeče predele in to poslal na analizo).


Sicer pa obstaja kar nekaj načinov, kako si lahko pri srbeči koži pomagate sami – npr. tako, da se izogibate alkoholu in kofeinu ter pikantnim jedem, da si na srbeče mesto postavite hladen obkladek, da namesto oprijetih oblačil nosite ohlapna bombažna oblačila, oblačila perete s praškom za občutljivo kožo, ponoči nosite rokavice, da se ne praskate ali pa spremenite higieno (se redno tuširate, čistite nohte ipd.). Srbeča koža se lahko pojavi tudi kot posledica pretiranega stresa, zato lahko delate na tem, da se mu poskušate v največji možni meri izogniti.