Ob besedah stenska pluta marsikdo pomisli na pluta stenske obloge, ki so v naravni barvi plute. Vendar je danes stenska pluta lahko tudi nekaj povsem drugega, kar omogoča napredek v proizvodnji stenskih oblog. Stenska pluta je tako danes lahko moderna stenska obloga, ki močno polepša bivanjske prostore. Marsikdaj pa tudi poslovne prostore, saj je danes stenska pluta prav gotovo stenska obloga, za katero se odloča čedalje več uporabnikov.

Se pravi, stenska pluta je tako idealna izbira tako za stanovanjske, kot za poslovne prostore, saj le-te zares polepša. Danes je namreč možno izbirati med veliko dekorji in barvami in stenska pluta vsekakor ni več samo „rjava“ stenska obloga. Izbirati je možno tako med različnimi barvami, kot med svetlimi in temnimi toni in med raznimi kombinacijami vsega naštetega. Stenska pluta pa je poleg tega, da gre za naravno stensko oblogo, tudi dober toplotni in zvočni izolator, kar pomeni, da če jo boste namestili na svoje stene, bodo vaši prostori bolj topli in bolj zvočno izolirani. Če bi želeli, da vam da stenska pluta te rezultate še boljše, potem vam priporočamo, da pod okrasno stensko pluto nalepite še plast aglomerirane plute, debelina po želji in to bo potem še izboljšalo pozitivne učinke, ki jih ima stenska pluta.

Stenska pluta

Stenska pluta je primerna za večino bivanjskih prostorov, tako jedilnic, hodnikov, dnevnih sob, otroških sob, spalnih prostorov,.. Skratka, stenska pluta je primerna za prostore, za katere želimo, da se v njih počutimo prijetno in da nam sami prostori izražajo toplino. Stenska pluta zagotovo je stenska obloga take vrste. Ponavadi si jo želimo namestiti tam, kjer imamo stik z zidom, se pravi tam, kjer se naslanjamo na zid, se pravi, okrog miz ipd. Nekateri se torej odločajo za stensko pluto, ker želijo izkoristiti vse pozitivne lastnosti, ki jih doprinese stenska pluta v nek prostor, nekateri pa pač enostavno pritegne lep videz stenske plute. Slednji so tako nagrajeni še z večjo toplino in tišino prostora.

Stenska pluta se zopet v večji meri vrača v naše domove, čemur se ni za čuditi, saj gre za naravno in moderno stensko oblogo, ki jo je enostavno vzdrževati.