V podjetju Ream vam nudimo hitro dobavo, kakovostno montažo ter servis toplotnih črpalk svetovno priznanega proizvajalca električnih naprav Mitsubiski Electric. Toplotne črpalke zrak/voda Ecodan spadajo med najbolj zmogljive, hkrati pa tudi varčne naprave, s katerimi boste v poletnih mesecih lahko zadostili prav vsem potrebam po toploti, v zimskih mesecih pa vam bodo prišle zelo prav kot naprave za dogrevanje vaše sanitarne vode ali prostorov.

Kot že veste, je naše okolje napolnjeno z različnimi energenti, ki jih ne izkoriščamo v polni meri. Z izkoriščanjem naravne toplote zraka bi lahko zadostili večini naših potreb po toploti, seveda popolnoma ekološko ter okolju prijazno. Prednost izkoriščanja zraka je sledeča – poleg tega, da je dostopen vsepovsod (ter je zato toplotno črpalko zrak/voda mogoče namestiti kamorkoli, za razliko od drugih vrst črpalk), ima tudi izjemno kapaciteto shranjevanja velikih količin toplote.

toplotne črpalke

Zakaj torej ogrevanje s toplotnimi črpalkami Mitsubishi Ecodan? Ker lahko iz 3 kW sončne energije, shranjene v zraku, z uporabo 1 kW ustvarijo kar 4 kW toplotne energije ali več. Le-to lahko potem uporabite za ogrevanje vaše vode ter prostorov. Čeprav so toplotne črpalke zrak/voda do nedavnega slovele kot najmanj zmogljive, se je njihova učinkovitost s pomočjo inverter motorjev Zubadan močno izboljšala. Slednji omogočajo nemoteno delovanje toplotne črpalke tudi v zelo slabih vremenskih pogojih ter nizkih zunanjih temperaturah. Prednost črpalke Mitsubishi je tudi njena enostavna montaža oz. integracija v obstoječi sistem ogrevanja ter maksimalna prilagodljivost pri nameščanju zunanje enote.

Sicer se črpalke Ecodan delijo na nadaljnji dve skupini, na podlagi inverter tehnologije. Ecodan power inverter črpalke je mogoče učinkovito uporabljati do zunanje temperature -20 stopinj celzija, črpalke Zubadan pa tudi do zunanje temperature -28 stopinj celzija. Zaradi visokih obratovalnih temperatur so slednje odlične tudi za kombiniranje z običajnimi grelnimi telesi. Za učinkovito uporabo Zubadan črpalke tako ne bo potrebno spreminjati sistema ogrevanja ter ga prilagajati.