Na naših cestah se vse pogosteje vidi električna vozila, ki bodo kaj kmalu postala najpomembnejša vozila, ker vozila, ki trenutno vozijo na fosilna goriva zelo kmalu ne bodo smela več biti na naših cestah. To je dejstvo in vprašanje je le, kdaj se bo zgodil preskok, ko bomo ljudje zares morali prodati naše obstoječe jeklene konjičke, ki delujejo na fosilna goriva in se bomo lahko pričeli prevažati naokoli z novimi, ki bodo delovala na električno energijo.

električna vozila

Električna vozila denimo razvijajo pri Tesli, ki vsekakor velja za najboljše podjetje ta hip. Vsekakor je še veliko dobrih podjetji, ki izdelujejo takšna vozila, vprašanje je le koliko časa bodo še porabila ta podjetja, da bodo na trg zares uspela spraviti svoje proizvode. Zaenkrat je še veliko težav z zakoni, prav tako pa je velika težava v tem, da veliko pomembnih podjetij, ki izdelujejo vozila na fosilna goriva držijo veliko patentov, ki so namenjeni izdelavi vozil, ki bodo vozila na električno energijo. Takšna električna vozila bi lahk obila že nekaj let na trgu, pa niso, ker se avtomobilska industrija nekako boji, da bi izgubili bitko z ostalimi podjetji, zato se raje držijo svojih ustaljenih praks in svojega ustaljenega poslovnega modela.

Električna vozila se seveda po naših cestah vozijo že nekaj let, le cena je sedaj še zelo visoka, prav tako pa se je potrebno zavedati, da električna vozila še niso dobro potimizirana in še nimajo dovolj velikega dosega, ki bi jim omogočal, da bi jih ljudje raje kupovali. Ljudje smo nekako razvajeni in si nočemo privoščiti, da bi imeli električna vozila, ki nimajo velikega dosega. Vsak si lahko samo želi, da bi imel električna vozila, ki bi dosegla velike razdalje, otda za nekaj takšnega potrebujemo boljše baterije in dokler jih ne bomo imeli, bomo preprosto morali uporabljati vozila na fosilna goriva, saj omogočajo višje hitrosti in pa tudi daljši doseg.