Vreme VirZa vreme Vir je značilno mediteransko podnebje, saj ima vroča in suha poletja ter mile zime.

Ali se odpravljajte na dopust na otok Vir in ne veste kakšno vreme boste imeli? Vremensko napoved si poglejte na http://www.vremehrvaska.com/otok-vir/.

Povprečna temperatura za vreme Vir je meseca junija 25 stopinj Celzija, julija 29 stopinj Celzija in avgusta 28 stopinj Celzija. Poleti ima Vir največ sončnih dni v mesecu juliju, najmanj pa v juniju in avgustu. Deževnih dni nima enakomerno porazdeljenih skozi celo leto, saj poleti v povprečju dežuje po 4 dni na mesece, jeseni pa po 9 dni na mesece.

Temperatura morja je prilagodljiva za vreme Vir, saj je najvišja temperatura 24 stopinj Celzija. Morje je za kopati dobro tudi jeseni saj ima namreč 22 stopinj Celzija. Najbolj pogumni se kopajo vse do novembra.

Danes Vreme Vir napoveduje, da bo dopoldne in popoldne oblačno, ponoči bo deževalo,  najvišja temperatura bo 20 stopinj Celzija, najnižja pa 16 stopinj Celzija. Jutri bo cel dan deževalo, najvišja temperatura bo 16 stopinj Celzija, najnižja pa za stopinjo manj.

Predvsem, ko dežuje je velika možnost neurij.

Vreme Vir omogoča nepozaben dopust na Jadranu, še posebej meseca julija, saj ima največ sončnih dni in prilagodljive temperature za kopanje v morju.