Če ste slabovidni, potem je to dober razlog. Veliko je ljudi, ki zaradi takšnih in drugačnih razlogov vidi slabo. Določeni ljudje vidijo slabo na daleč, od blizu pa vidijo kristalno čisto, drugi pa ravno obratno. Obisk optika pa je dober zato, ker vam tam osebje pomaga do boljšega vida. Če ste iz okolice Ljubljane potem lahko obiščete optiko pri Stolnici.

optika

Tam vam bodo izobraženi in izkušeni ljudje pogledali v oči, si za vas vzeli čas, in opravili nekaj testov, da vidijo zakaj vaše oči ne sodelujejo in vam prikazujejo megleno sliko. To se da vse popraviti. Optika pri Stolnici vam bo lahko pomagala do boljšega vida, da boste videli kristalno čisto na daleč, blizu, in vse vmes.

Obisk optika je lahko tudi samo informativne narave, se pravi, greste k njemu samo na pregled oči, da se spremlja ali se vam vid izboljšuje ali slabša, lahko tudi izveste, če se vam v očeh pojavi kakšna bolezen, in jo lahko preventivno omejite in veliko lažje pozdravite. Optika pri Stolnici vam poleg pregledov ponuja tudi očala in leče in pa seveda tudi okvirje za očala.

V primeru da ste slabovidni, vam pri obisku optika ugotovijo kakšen popravek potrebujete, oziroma kakšna je vaša dioptrija. Potem pa vam glede na ta podatek tudi priporočijo očala ali pa leče. To je tudi odvisno od vas, kakšen življenjski stil imate, potem vam lahko osebje, katerim je optika poklic, predlaga kaj bo bolje za vas.

Lahko dobite očala ali pa leče. Za leče boste potrebovali tudi prebrati nekaj navodil, ali pa da vam zaposleni pokažejo kako morate ravnati z njimi. Pri očalih je pa tako, da jih obstaja več vrst. Lahko so očala za kratkovidne, za daljnovidne ali pa za oboje. Ta očala so progresivna.

Če ste slabovidni in ne nosite očal ali leč. Potem se le odločite za obisk optika, saj vam bo to le koristilo v življenju.