Jetra imajo veliko vlogo v našem telesu, saj so čistilni sistem našega organizma. Opravljajo preko 1500 funkcij, med katerimi se nahajajo predelava hrane, uravnavanje sladkorja v krvi, čiščenje krvi, proizvodnja krvnih beljakovin, presnavljajo maščobe ter izločajo prebavne sokove. V kombinaciji z ostalimi mehanizmi v našem telesu so zelo pomembna.

Maščobna ali zamaščena jetra so pogosta težava, ki običajno nastane zaradi slabih vsakodnevnih navad – prekomernega uživanja alkohola, sladkorja, maščob ter na sploh prekomerno uživanje nezdrave hrane. K temu dodatno prispeva tudi kajenje ali uživanje ostalih škodljivih substanc. Jetra so s pomočjo žolčne kisline osnovni sistem za razgradnjo maščob. Odvečna maščoba, ki je ne porabimo z vsakodnevnimi aktivnostmi, se med drugim prične kopičiti tudi med jetrnimi celicami, kar pa onemogoča njihovo delovanje. Zamaščenost jeter tako močno vpliva na vsakodnevno počutje in delovanje, saj jetra takrat ne delujejo s svojo polno močjo.

enterosgel

Zamaščena jetra zahtevajo posvet pri zdravniku, veliko pa lahko sami storimo že s temeljito spremembo življenjskega sloga, kar pomeni zmanjšanje vnosa nezdrave hrane ter povečanje količine športnih aktivnosti. Simptomi za to težavo so različni, pogosto pa vsebujejo utrujenost, pomanjkanje koncetracije, slabo počutje itd. Seveda se pri vsakem posamezniku lahko pojavijo različni simptomi, ki jih morda ne bi niti opazili. Zamaščena jetra je potrebno obravnavati celostno, saj so težava, ki ne nastane kar čez noč. Pomemben dejavnik pri njenem reševanju je tudi sproščanje stresa.

Na srečo so jetra organ, ki se samodejno obnavlja, zato zamaščenost jeter le redko vodi v resnejše zaplete ali bolezni. Vsekakor pa je ne gre jemati tako zlahka. Primerno je, da zamaščena jetra preprečimo, še preden do tovrstne težave sploh pride. Pri razstrupljanju nam lahko pomaga tudi Enterosgel, o katerem si lahko več preberete na www.enterosgel.si/zamascena-jetra, saj iz organizma pomaga odvajati strupene snovi, odvaja viruse in škodljive bakterije, odvaja alergene, težke kovine in radioaktivne snovi ter skrbi za uravnovešanje sistema. Pomaga lahko pri hujšanju ter odpravljanju utrujenosti.