Tako kot mi  zamenjamo garderobo v zimskem in letnem času, tako je tudi z našimi jeklenimi konjički. Tudi avtu moramo zamenjati gume, saj v zimskem času ne moremo voziti v letnih gumah. Ne, da ne moremo, sploh ni varno se z njimi voziti. Hitro se lahko zgodi nesreča, kar pa vemo, da ni dobrodošlo. Zato moramo jeseni na avtomobil namestiti zimske gume. Gume za sneg so drugačne kot letne gume, imajo boljši oprijem in so bolj varne, ko zunaj nastopi zimski čas. Saj to tudi ni nič novega, je pa dobro to znanje včasih malo obnoviti.

Ja, zimske gume so tiste, ki nas pozimi nekako varujejo pred različnimi vremenskimi vplivi in zdrsi iz ceste. Samo čeprav naš avtomobil preobujemo v zimsko opremo, ne smemo misliti, da smo popolnoma varni. Še vedno se moramo po zasneženem vozišču voziti počasi in hitrost prilagoditi vozišču. Čeprav se to leta in leta govorili in naj bi te nasvete vsi razumeli, se zgodijo zdrsi in razne nesreče. Zimske gume so za zimo in sneg ampak ne moremo se voziti z veliko hitrostjo po samem snegu. Je pa točno določeno od kdaj do kdaj moramo imeti zimske gume na našem avtu. Lahko se vse skupaj podaljša, če so razmere drugačne, vse je odvisno tudi od vremena oziroma zime.

zimske gume

Največkrat pa tudi delamo velike napake, ko kupujemo zimske gume. Ker vedno gledamo na denar kupujemo včasih rabljene gume. To ni najbolj dobra odločitev, ker te gume tudi niso najbolj varne. Moramo gledat pri teh gumah na leto izdelave in res na sam profil. Prav tako moramo gume pravilno skladiščiti, ko jih ne uporabljamo. Nekateri vulkanizerji sprejemajo gume pri njih in jih lahko čez leto imate pri njih. Ker samo skladiščenje je zelo pomembno, da nam se podaljša življenjska doba samih gum.