zobni vsadki

Zobni vsadki so namenjeni nadomestku zob, ki manjkajo v čeljustim neglede na to, ali manjka samo eden  ali jih manjka več. Njihova prednost je, da se vrastejo v čeljust, torej v kost in so del človeka za vedno. Zobni vsadek ali strokovno implantat pa je lahko kakovosten ali manj kakovosten. Pri slednjih se lahko tudi kaj zakomplicira, zato priporočamo, da izberete kakovostne vsadke iz titana, saj so narejeni s tako tehnologijo, da je njihova površina tako obdelana, da se tkivo zaraste okoli vsadka. Pri nekakovostnih se to ne zgodi.

zobni vsadki

 

V čem je torej razlika. Nekakovostni zobni vsadki so narejeni iz takega materiala, da se jih ne da obdelati tako, da bi bila njihova površina groba luknjasta, naredijo pač gladko površino, na katero pa se tkivo ne more prijeti. To so ugotovili sčasoma, saj brezzobo čeljust že nekaj časa zdravijo z vsadki. Čeprav je cena kakovostnih vsadkov višja se dejansko bistveno bolj splačajo, kot ceneni, ker jih boste verjetno v končni fazi morali tako ali tako zamenjati, zaradi česar izgubite denar.

Zobni vsadki pa so tudi tako občutljiva zadeva, da jih morajo vsaditi izurjeni in kakovostni zdravniki, ki imajo dolgoletne izkušnje, drugače je zopet možnost komplikacij. Kakovostni zdravniki so nekoliko dražji, ker vedo, kaj delajo. Ne bodo si dovolili, da bi vsadili vsadek v čeljust, ki ni zdrava. Najprej boso pozdravili vse, kar je potrebno, tudi paradentozo, potem pa se lotili vsadkov, kar je edina pravilna pot, drugače je treba zdravljenje ponoviti in odstraniti vsadke ter jih kasneje ponovno namestiti.

Zobni vsadki bodo zato izgubljeni in hkrati z njimi tudi denar. Če želite torej, da bi bili zobni vsadki za vas koristni in v redu za vedno, je najbolje, da se prepustite izurjenemu kvalitetnemu zdravniku in njegovim nasvetom. Potem boste za vedno imeli mir. spet boste dobro izgledali ter jedli, kar vas je volja.